Singapore

Luchthaventransfer

Jouw lokale TIX-gids: Elaine Kiew

Changi Airport ligt in het oosten van Singapore, op ongeveer 22 kilometer van het stadscentrum. De minimale reistijd naar de stad is 30-45 minuten, en de goedkoopste manier om er naartoe te reizen is met de Mass Rapid Transport of de bus. Taxi’s zijn over het algemeen de snelste manier om waar dan ook te komen, maar steeds meer mensen kiezen voor privé-taxidiensten zoals Uber en Grab.

Mass Rapid Transport (MRT)
Er zijn vijf grote lijnen: de Oost-West-lijn (Groen), de Noord-Zuid-lijn (Rood), de Circle-lijn (Oranje), de Noord-Oost-lijn (Paars) en de Downtown-lijn (Blauw). Reizigers die naar de stad willen reizen, kunnen de trein op Tanah Merah Station richting het westen nemen. De eerste trein vertrekt op maandag tot en met zaterdag om 5.31 uur, en op zondag en feestdagen om 5.59 uur. De laatste trein naar de stad vanaf Changi Airport Station vertrekt om 23.18 uur.

Openbare bus
De bushaltes liggen onder Terminals 1, 2 en 3. De bushalte van Terminal 4 ligt naast Car Park 4B, nabij het SATS Inflight Catering Centre 1. Veel bussen rijden naar het stadscentrum en andere kerngebieden in Singapore, zoals het nabijgelegen Tampines en Bedok. Houd gepast geld bij de hand om een kaartje te kopen, of koop een herlaadbare kaart op het treinstation zodat je gemakkelijk door Singapore kunt reizen.

Taxi
Buiten elke Terminal liggen taxistandplaatsen. Een taxirit naar het centrum duurt ongeveer 30 minuten en kost tussen de $20,- en $40,-. Alle taxi’s hebben een meter, en voor ritten vanaf het vliegveld wordt een extra toeslag in rekening gebracht.  

Privé-huurauto's
Privé-taxiservices zoals Grab en Uber maken het traditionele taxi’s niet makkelijk. Download de apps en vind direct een taxi in jouw omgeving. Deze service is echt aan te raden aangezien de prijzen vaststaan en de chauffeur je voor de deur afzet zonder extra kosten!

Suggestie of feedback?