Singapore

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Elaine Kiew

Openingstijden
Winkelcentra zijn elke dag geopend vanaf 10.30 uur tot 22.00 uur, maar supermarkten openen al eerder. Winkelhuizen (een gebouw met een winkel op de begane grond en een woonhuis erboven) hebben dezelfde of langere openingstijden. De zogenaamde ‘wet markets’, waar locals verse producten kopen en boodschappen doen, zijn geopend van 3.00 uur tot 10.00 uur. Een aantal ‘hawker centres’, foodcourts, zijn alleen ’s ochtends geopend, terwijl anderen 24/7 open blijven.

Munteenheid en betalen
Singapore heeft een eigen munteenheid: Singapore Dollars (SGD of ‘Sing’-dollars) maar het land erkent ook Brunei Dollars (BND) aangezien deze dezelfde wisselkoers heeft. Veelvoorkomende bankbiljetten hebben een waarde van $2,-, $5,-, $10,- en $50,-. Bankbiljetten van $100,-, $1000,- en $10.000,- bestaan ook, maar zijn een zeldzaam verschijnsel. Er zijn munten van 5 cent, 10 cent, 20 cent, 50 cent en $1,-.

Sommige hotels en winkelcentra accepteren Amerikaanse dollars, Australische dollars, Japanse yen en Engelse ponden.

Je kunt op de meeste plekken betalen met een pinpas of een creditcard, behalve in winkels in de wat meer lokale districten. Er is geen minimumbedrag nodig om met een betaalkaart te betalen, tenzij misschien in een aantal kleine, lokale winkeltjes of restaurants.

Het maken van betalingen met mobieltjes is tegenwoordig mogelijk, en wordt ook aangemoedigd. Betaalmethodes die werken in Singapore zijn onder andere: Apple Pay, Android Pay, Dash, DBS PayLah, ez-link, Nets, CashCard, Liquid Pay en Samsung Pay. Je kunt ook betalen met specifieke winkelbetaalkaarten, creditcards en pinpassen.

Pinautomaten
In Singapore vind je overal pinautomaten, zoals in banken, in MRT-stations, winkelcentra en op straat. De meeste pinautomaten hebben een Plus- of Cirrus-logo. Je kunt er dus geld opnemen met je MasterCard of Visa-kaart.

Creditcards
In Singapore worden betalingen met bekende creditcards zoals American Express, Diners Club, JCB, MasterCard en Visa geaccepteerd.

Suggestie of feedback?