Singapore

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Elaine Kiew

Singapore is een ongelooflijk veilig land met een relatief weinig criminaliteit. Mensen uit alle lagen van de bevolking gebruiken het openbaar vervoer, en het personeel is goed opgeleid en behulpzaam. In alle districten liggen politiebureaus die dag en nacht geopend zijn, en altijd op stand-by staan in geval van nood. Gezien het aantal terreuraanslagen in de regio zijn er meer voorzorgsmaatregelen en controles, en professioneel getrainde teams terrorismebestrijders patrouilleren op openbare plekken in de stad.

Maar net zoals in elke grote stad zijn er een aantal veiligheidsmaatregelen en voorzorgsmaatregelen waar je rekening mee moet houden.

  • Taxichauffeur
    Taxichauffeurs zijn meestal erg vriendelijk, maar let goed op de ritprijs. Sommige taxichauffeurs misbruiken het feit dat toeristen niet bekend zijn met de wegen en routes in Singapore, en kunnen dus een langere route nemen. De ritprijs wordt berekend op basis van het aantal kilometers en de tijd. Hoe langer je in de taxi zit, hoe meer je moet betalen. Het is verstandig om je GPS in te schakelen, en met de kaart in de hand je taxichauffeur de kortste route te wijzen. Een andere optie is om een Uber of Grab aan te vragen, aangezien die ritten een vaste prijs hebben.
  • Te vermijden gebieden als je 's nachts alleen bent
    Vermijd de gebieden Joo Chiat, Geylang, Orchard Towers en Balestier als je alleen bent. In deze districten zitten veel bendes die prostituees voor zich laten werken, en er vinden illegale gokactiviteiten plaats. Balestier staat ook bekend om de vele verschillende illegale gokcircuits waar bendeleden bij betrokken zijn. Als je deze districten wilt bezoeken, doe dat dan overdag!
  • Pas op voor auto's
    Het lijkt alsof het verkeer ordelijk verloopt en veilig is, maar blijf altijd op je hoede. Als je een straat over wilt steken, moet je altijd naar links en rechts kijken.

Handige telefoonnummers / apps
Politie: 999
Ambulance: 995
SGSecure: om verdachte activiteiten of mensen te melden

Suggestie of feedback?