Singapore

Praktische tips

Jouw lokale TIX-gids: Elaine Kiew

Aan al dat moois in Singapore hangt wel een prijskaartje. Het kan gebeuren dat je in deze stad, met de hoogste kosten voor levensonderhoud ter wereld, meer uitgeeft dan je had verwacht als je niet goed budgetteert. Om geld te besparen, en Singapore als een local te ervaren, kun je met het openbaar vervoer reizen. Stap vóór 7.45 uur op de MRT voor een gratis ‘early bird’ ritje door de stad.

Bereid je ook voor op warme temperaturen. Singapore heeft een tropisch regenwoudklimaat, en de stad ligt dicht bij de evenaar waardoor gemiddelde temperaturen tussen de 28°C (op een goede dag) en de 32°C liggen.

Je zult mensen uit alle lagen van de bevolking en met allerlei verschillende culturen en religies tegenkomen! Singapore is een culturele smeltkroes, en een multiraciaal en multireligieus land. Stel jezelf open, accepteer de diversiteit en geniet van de rijke cultuur!

In Singapore worden stopcontacten gebruikt van het type G met een standaardvoltage van 230 V.

Drink gerust water uit de kraan aangezien de kwaliteit van het kraanwater ruim binnen de drinkwaterrichtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie zit!

Suggestie of feedback?