Rome

Geniet van de echte Cacio e Pepe in Trastevere

Jouw lokale TIX-gids: Monica Nardella

Eet de echte "Cacio e Pepe" (Kaas en Peper) als je in Rome bent. Dit typische gerecht uit Rome bestaat uit zwarte peper, Pecorino Romano kaas en lange pasta zoals spaghetti (of tonnarelli waarbij de romige saus gemaakt wordt van enkele lepels zetmeelrijke pastawater) geserveerd in een knapperig Parmezaanse kom. De beste plek om dit heerlijke gerecht te proeven is op Piazza di Santa Cecilia, één van de charmante pleinen van het Trastevere district. In de zomerperiode staan de tafels buiten op het voetgangers gebied, weg van de stadsgeluiden en dichtbij de indrukwekkende Basilica.

Suggestie of feedback?

Meer in Rome

Bekijk alle tips

Proef de meest beroemde gerechten van de Romeins-Joodse keuken

Loop rond in het Romeinse Kwartier, gebouwd in 1555 in de Rione Sant’Angelo, dichtbij de rivier de Tiber en het Theater van Marcellus, om de Synagoge, het Joodse Museum van Rome en een deel van de originele muur waarbinnen de bewoners moesten verblijven te bezoeken. In het Joodse Kwartier heeft de gemeenschap haar cultuur, tradities en typische gerechten behouden waar je vandaag de dag nog steeds van kunt genieten. In de lente kun je gaan zitten bij een restaurant met een tuin of een terras en "Carciofi alla giudia" (Joodse artisjokken) bestellen, een gefrituurde artisjok die zelf de meest verfijnde smaakpapillen zal verrassen!

Ballet onder de sterren in oude ruïnes!

In de zomer kijken de Romeinen graag naar openluchtvoorstellingen (theater, filmfestivals, cabaret, ballet) in openbare parken en natuurlijke arena's of in een spectaculaire decor. De Baden van Caracalla biedt een dergelijk decor. Het is een uitmuntend archeologisch terrein, gelegen naast de oude Appian Weg, waar je vaak beroemde opera's onder de sterrenhemel kunt bijwonen. Het complex is enorm en zeer goed behouden: het is een unieke ervaring om een adembenemende musical te zien in een Romeinse ruïne.

Bekijk de beste kunstwerken van Caravaggio... gratis!

Bewonder de meesterwerken in de San Luigi dei Francesi Kerk in de buurt van Piazza Navona, het plein van artiesten. Laat je niet voor de gek houden door de saaie buitenkant van het gebouw: binnen in de Contarelli Kapel vind je een serie schilderijen over het leven van St. Matthew van Caravaggio, de meester van de Barok! Deze drie werken worden beschouwd als de beste voorbeelden van zijn chiaroscuro stijl en de explosie van Caravaggio in de kunstwereld van Rome. Entree is gratis dus mis het niet!