Rome

Dit is Rome

“Doe als de Romeinen. Wandel rustig door de historische straten, proef het Italiaanse schepijs, geniet van een cappuccino op een zonnig plein of eet een huisgemaakte pasta in het openluchtmuseum dat Rome heet!”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

De beste manier om je dag door te brengen is net als een lokale bewoner, rustig door de historische straten te wandelen, een bolletje "gelato" (schepijs) te proeven, een cappuccino in een schattig cafeetje te drinken op een zonnig plein of een huisgemaakte pasta te eten in een typische "trattoria" met buitenterras. Neem een "panino" (een broodje) of een stuk pizza mee naar een rustgevend stadspark en geniet van het moment. Het Mediterrane klimaat stelt ons in staat het grootste deel van het jaar buiten door te brengen wat een bezoek aan Rome het hele jaar door een opwindende belevenis maakt. Ik adviseer je Rome op verschillende manieren te verkennen zodat je de Eeuwige stad vanuit verschillende standpunten kunt ervaren: via een open bus, met de boot (de stad werd gebouwd op de oever van de Tiber rivier), op de fiets of Vespa net als in de bekende film "Roman Holiday". De stad is op 7 heuvels gebouwd (Aventine, de Caelian, de Capitoline, de Esquiline, de Palatine, de Quirinal, en de Viminal Heuvel) wat zorgt voor een groot verschil in hoogte van het centrale deel van Rome, van 13 meter aan de basis van het Pantheon tot 139 meter boven de zeespiegel van de Monte Mario Piek. Het resultaat is een aflopend landschap wat een waar genot voor je ogen zal zijn. Het beklimmen van de verschillende heuvels is ook ideaal om in vorm te blijven en te compenseren voor een ander heerlijk aspect van Rome: onze uitstekende keuken!

Gaan voor:
- Uniek cultureel, architectonisch en artistiek erfgoed
- Geniet van de "Dolce Vita", het rustige Romeinse leven
- De gerechten van de familie "trattorias"
- Een spirituele ervaring op de religieuze plaatsen
- Het Mediterrane klimaat
- De perfecte gelato en cappuccino

Rome, de hoofdstad van Italië, ligt in het centraal westerse deel van het Italiaanse schiereiland, binnen de Lazio regio. Het is geen verrassing dat Rome bekend staat als de hoofdstad van twee staten met Vaticaanstad als een onafhankelijk land binnen de stadsgrenzen. In de oudheid was Rome zelfs bekend als "Caput Mundi", Latijns voor "Hoofdstad van de Wereld". Vandaag de dag wordt Rome bestempeld als de Eeuwige stad, gezien de ongeëvenaarde status van Historie, Kunst en Cultuur.

De geschiedenis van Rome reikt tot tweeduizend jaar terug: ons artistiek erfgoed behoudt vele monumenten van de Middeleeuwse, Renaissance, Barok, Neoclassicistische en Fascistische periode wat een aangename wandeling door de stad zal veranderen in een tijdreis. Dit effect wordt versterkt door het moderne leven dat bestaat naast de oude gebieden. Vandaag de dag biedt onze stad niet alleen historische schatten maar ook hedendaagse musea, avant-garde galerijen toegewijd aan graffiti en straatkunst, nieuwe bruggen en futuristische gebouwen ontworpen door wereldberoemde architecten.

Wanneer je in Rome bent, doe dan net als de Romeinen. De beste manier om je dag door te brengen is net als een lokale bewoner, rustig door de historische straten te wandelen, een bolletje "gelato" (schepijs) te proeven, een cappuccino in een schattig cafeetje te drinken op een zonnig plein of een huisgemaakte pasta te eten in een typische "trattoria" met buitenterras.

Neem een "panino" (een broodje) of een stuk pizza mee naar een rustgevend stadspark en geniet van het moment. Het Mediterrane klimaat stelt ons in staat het grootste deel van het jaar buiten door te brengen wat een bezoek aan Rome het hele jaar door een opwindende belevenis maakt.

Ik adviseer je Rome op verschillende manieren te verkennen zodat je de Eeuwige stad vanuit verschillende standpunten kunt ervaren: via een open bus, met de boot (de stad werd gebouwd op de oever van de Tiber rivier), op de fiets of Vespa net als in de bekende film "Roman Holiday".

De stad is op 7 heuvels gebouwd (Aventine, de Caelian, de Capitoline, de Esquiline, de Palatine, de Quirinal, en de Viminal Heuvel) wat zorgt voor een groot verschil in hoogte van het centrale deel van Rome, van 13 meter aan de basis van het Pantheon tot 139 meter boven de zeespiegel van de Monte Mario Piek. Het resultaat is een aflopend landschap wat een waar feest voor je ogen zal zijn. Het beklimmen van de verschillende heuvels is ook ideaal om in vorm te blijven en te compenseren voor een ander heerlijk aspect van Rome: onze uitstekende keuken!

Suggestie of feedback?

Locatie