Praag

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Natasha Kirshina

Het allereerste wat je doet wanneer je in Praag aankomt, is uitzoeken hoe je naar je accommodatie moet gaan. Gelukkig is dit een heel compacte stad met een goed en gebruiksvriendelijk openbaar vervoerssysteem, waardoor het eigenlijk bijna onnodig is om taxi’s te gebruiken. Als je toch een taxi wilt nemen, wees je er dan van bewust dat taxichauffeurs buitenlandse toeristen vaak meer laten betalen dan locals. Houd daar dus rekening mee wanneer je in een taxi stapt, of gebruik Uber als een goedkope alternatieve taxi.

Als je het openbaar vervoer wilt gebruiken om naar je accommodatie te reizen, dan ligt er een bushalte meteen vóór Terminal 1 en 2. Stap in de 199-bus. Je kunt een kaartje kopen bij de geel/oranje automaat naast de halte, maar daarvoor heb je wel Tsjechische kronen nodig (er is een wisselkantoor op het vliegveld). De bus brengt je naar het nabijgelegen metrostation Nádraží Veleslavín, en wanneer je daar aankomt is verder reizen eigenlijk heel gemakkelijk. Gebruik de metrokaart, die je op alle metrostations kunt vinden, om jezelf te oriënteren.
Je kunt ook de 100-bus nemen vanaf het vliegveld naar metrostation Zličín (B-lijn).

Een andere handige optie is de Airport Express, een bus die van Terminal 1 of 2 vertrekt en naar Praha hlavní nádraží rijdt, het grote treinstation in de stad (dicht bij het stadscentrum). Deze expressbus vertrekt elke 30 minuten tussen 5.00 uur ’s ochtends en 22.00 uur ‘s avonds.

Suggestie of feedback?