Airlines default plane

Ga op reis met
Virgin Australia

Over Virgin Australia

Frequent Flyer Programma: Velocity Rewards

Virgin

Virgin Australia is de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Australië en is net als de andere maatschappijen uit de Virgin Group opgericht door de Britse zakenman Richard Branson. De maatschappij is een zogenaamde “low-cost” luchtvaartmaatschappij die scherp geprijsde vluchten aanbiedt binnen Australië. Tot 4 mei 2011 ging de luchtvaartmaatschappij door het leven onder de naam Virgin Blue.

Vloot en routes

Virgin Australia vliegt voornamelijk met een moderne vloot van Boeing 737 vliegtuigen en op kortere afstanden wordt gevlogen met kleinere Embraer toestellen. Voor de langere afstanden worden vliegtuigen van het Airbus type A330 gebruikt. Hoewel de maatschappij haar thuisbasis in Brisbane heeft, vliegt Virgin Australia tussen veel Australische steden. De grote steden Brisbane, Melbourne en Sydney vormen de belangrijkste knooppunten in het routenetwerk met zeer veel bestemmingen vanuit deze steden. Verdere knooppunten zijn Townsville, Adelaide, Canberra, Gold Coast Airport, Perth en Hobart (Tasmanië).

Low cost

Virgin Australia kan goedkopere vluchten aanbieden door de low-cost formule. Dit betekent dat u voor alle vermijdbare extra’s, zoals het inchecken van bagage en voor eten en drinken aan boord betaalt.

Aan boord

Premium Economy
Premium Economy van Virgin Australia biedt u veel extra’s. U zult geen stoel in het midden hebben, doordat de stoelen twee aan twee zijn geplaatst. Bovendien heeft u 50% meer ruimte dan in de gewone economy class stoelen. U geniet van een volledig all-inclusive aanbod van maaltijden, dranken en entertainment. Als Premium Economy passagier biedt Virgin Australia u bovendien toegang tot een speciale check-in balie op de luchthaven voor een snelle afhandeling op Australische vliegvelden. U heeft toegang tot de lounges op de luchthavens van Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide, Canberra en Perth. U heeft een ruime bagagevrijstelling tot wel 32kg.
Economy Class
De lederen stoelen van de economy class van Virgin Australia zijn aangenaam, ook op de langere vluchten. Elke stoel beschikt over een persoonlijk televisieschermpje waar u de positie van het vliegtuig op de kaart kunt volgen. Tegen betaling met creditcard kunt u op dit scherm ook films, tv-programmas, het nieuws en series kijken. Door de low-cost formule van Virgin Australia, betaalt u aan boord voor maaltijden, snacks en dranken.
Sluiten

Om u de beste ervaring te bieden, maken we op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden, waaronder om individuele (online) profielen op te bouwen. Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het plaatsen en het gebruik van cookies, en dat de verkregen informatie gebruikt kan worden voor profiling. Meer informatie