Airlines default plane

Ga op reis met
Iberia

Over Iberia

Frequent Flyer Programma: Iberia Plus

80 jaar ervaring

Iberia is de grootste luchtvaartmaatschappij van Spanje en is de belangrijkste vervoerder op routes van Europa naar Latijns Amerika. De Spaanse maatschappij heeft al meer dan 80 jaar ervaring in het tevreden stellen van hun passagiers.

Knooppunt Madrid

Iberia vliegt naar meer dan honderd bestemmingen in 43 landen. Het binnenlandse netwerk strekt zich tot 41 bestemmingen. Thuisbasis is Madrid Barajas en ook Barcelona El Prat vormt een belangrijk knooppunt in het routenetwerk. De 'luchtbrug' tussen Madrid en Barcelona is een belangrijke activiteit in het binnenlandse netwerk van Iberia. Iberia vliegt dagelijks van Madrid naar Amsterdam en Brussel. Op de splinternieuwe luchthaventerminal van Madrid Barajas kunt u overstappen op uw volgende Iberia vlucht. Iberia beschikt over een jonge vloot met voornamelijk Airbus vliegtuigen.

oneworld

Iberia is een van de medeoprichters van de luchtvaartalliantie Oneworld, een wereldwijd netwerk van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen waar onder andere ook American Airlines, British Airways en Japan Airlines deel van uitmaken. Het samenwerkingsverband biedt de reiziger veel gemak bij bijvoorbeeld doorverbindingen. Voor Nederlandse en Belgische reizigers betekent dit bijvoorbeeld dat u met Iberia naar Madrid vliegt, waar u vervolgens overstapt op een American Airlines vlucht naar New York.

Aan boord bij Iberia waant u zich direct in Spanje!

Aan boord

Turista

Wanneer u in 'Turista' vliegt, de economy class van Iberia, geniet u van de uitstekende service die u van Iberia kan verwachten. De stoelen zitten aangenaam, ook op lange vluchten. Op deze lange vluchten heeft u tevens de beschikking over een verstelbare hoofdsteun voor optimaal comfort. Tijdens de lange vlucht geniet u van een uitgebreid entertainment programma dat wordt vertoond op de televisiemonitoren in de cabine. Het menu is afgestemd op de bestemming, zodat u direct in het ritme van de plaats van bestemming komt.

Business Plus

De Business Plus is de business klasse aan boord van lange Iberia vluchten. U zult een geheel nieuwe vorm van luxe en comfort ervaren. De stoelen zijn dermate vormgegeven dat deze veel privacy bieden. De ergonomisch ontworpen stoel kan worden omgetoverd tot een "flat bed", wat betekent dat u kunt genieten van een geheel horizontaal bed. Uiteraard is elke stoel uitgerust met een stopcontact, telefoon en een eigen videoscherm. En met de internationale kranten en tijdschriften die Iberia u aanbiedt, blijft u altijd op de hoogte. In Business Plus ontvangt u tevens een toilettasje met inhoud, zodat u fris en uitgerust op uw bestemming aankomt. Het ruime aanbod van maaltijden en wijnen van de hoogste kwaliteit is indrukwekkend. Op de luchthaven heeft u toegang tot de lounges, waar u heerlijk kunt dineren, iets kunt drinken of uzelf kunt opfrissen. Inchecken verloopt snel door een speciaal aangewezen balie. Als Business Plus reiziger heeft u een grote bagage vrijstelling.