Airlines default plane

Ga op reis met
Czech Airlines

Over Czech Airlines

Frequent Flyer Programma: OK Plus
 
Tsjechië
Czech Airlines, vaak afgekort tot ČSA, is de Tsjechische nationale luchtvaartmaatschappij en heeft haar thuisbasis op RuzyněAirport bij de hoofdstad Praag. ČSA werd opgericht in 1923 door de toenmalige Tsjecho-Slowaakse overheid als Czechoslovak State Airlines, vanwaar de afkorting die nog steeds wordt gebruikt is afgeleid. Tegenwoordig is de Tsjechische overheid de grootste aandeelhouder.
 
Ruzyně
ČSA vliegt vanaf thuisbasis Ruzyněnaar binnenlandse bestemmingen in Tsjechië en naar internationale bestemmingen in Europa, West-Azië en Noord-Afrika. ČSA vliegt ondermeer op Amsterdam Schiphol en Brussels National Airport. Overstappen op de Praagse luchthaven Ruzyněis gemakkelijk door het compacte formaat van de luchthaven. Bovendien zal de overstap snel verlopen, doordat de vluchten van ČSA op elkaar zijn afgestemd.
 
Airbus, Boeing en ATR
De Tsjechische maatschappij vliegt met een gemixte vloot van vliegtuigen van Airbus, Boeing en ATR. Deze westerse vliegtuigen bieden de passagiers een comfortabele reis. In de vliegtuigen van Boeing en Airbus zijn de stoelen drie aan drie gerangschikt, terwijl in de ATR propellervliegtuigen de stoelen twee aan twee zijn geplaatst.
 
Skyteam
Aan boord geniet u van de vriendelijke service van het Tsjechische cabinepersoneel. CSA is actief lid van het Skyteam, een wereldwijd netwerk van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen. Lidmaatschap van deze luchtvaartalliantie staat garant voor een goede service op zowel de grond als in de lucht en biedt bovendien goede doorverbindingmogelijkheden met andere luchtvaartmaatschappijen.
 

Aan boord

Economy
Als ČSA economy class passagier checkt u op de luchthaven bij de balie in die speciaal is aangewezen voor de economy class. U kunt ook gebruik maken van telefonisch inchecken of van internet check-in. De stoelen aan boord zijn simpel, maar aangenaam. Op langere vluchten heeft uw stoel een hoofd- en voetensteun. Op kortere vluchten geniet u van een koude snack en een drankje, op langere vluchten zijn warme maaltijden te verkrijgen. Op een aantal vluchten hangen er televisieschermen in de cabine waarop u korte films, documentaires en meer kunt zien. Met het Sky-Shop programma, kunt u tegen goede prijzen aan boord winkelen.
Business Class
In de Business Class van ČSA krijgt u meer aandacht en luxe. Als Business Class passagier checkt u op de luchthaven bij de balie in van de Business Class. U kunt ook gebruik maken van telefonisch inchecken of van internet check-in. U heeft toegang tot de lounges waar u rustig wat kunt eten, kunt werken of zichzelf kunt opfrissen. Bij het instappen heeft u de keuze uit diverse internationale kranten en ontvangt u een welkomstdrankje. De stoelen aan boord zijn bieden veel ruimte en hebben in de meeste gevallen een hoofd- en voetensteun voor uw comfort. U geniet van zorgvuldig samengestelde maaltijden. Op een aantal langere vluchten kunt u vragen om een iPod Touch waarop u films, documentaires en meer kunt zien. Met het Sky-Shop programma, kunt u tegen goede prijzen aan boord winkelen. Als Business Class passagier heeft u een ruimere bagagevrijstelling.
Sluiten

Om u de beste ervaring te bieden, maken we op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden, waaronder om individuele (online) profielen op te bouwen. Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het plaatsen en het gebruik van cookies, en dat de verkregen informatie gebruikt kan worden voor profiling. Meer informatie