Airlines default plane

Ga op reis met
British Airways

Over British Airways

Frequent Flyer Programma: Executive Club

Toonaangevend

Al decennia lang is British Airways een toonaangevende luchtvaartmaatschappij van wereldniveau. De nationale en tevens grootste luchtvaartmaatschappij van Groot Brittannië heeft als thuisbasis London Heathrow, vanwaar het dagelijks naar ruim 150 bestemmingen over de hele wereld vliegt. De luchthavens London Gatwick en het centraal gelegen London City vormen ook een belangrijk knooppunt in het netwerk van British Airways.

Terminal 5

Vanuit Amsterdam vliegt British Airways naar de Londense luchthavens Heathrow, Gatwick en City. Sinds december 2012 vliegt British Airways tevens drie keer per dag vanaf de luchthaven Rotterdam The Hague Airport naar Londen City met talloze aansluitingen naar het wereldwijde netwerk. Maar ook vanuit Brussel vliegt British Airways naar thuisbasis London Heathrow. De splinternieuwe luchthaventerminal 5 biedt u alle luxe en comfort tijdens uw overstap. 


Hofleverancier

British Airways is in 1974 opgericht en is sindsdien ook hofleverancier van het Britse Koninklijk Huis. Door ondermeer met de supersonische Concorde te vliegen en de hoge standaard van service aan boord, ontving het bedrijf grote naamsbekendheid. Tegenwoordig vliegt British Airways met een moderne vloot van voornamelijk Airbus en Boeing vliegtuigen.

Oneworld

British Airways is een van de medeoprichters van de luchtvaartalliantie Oneworld, een wereldwijd netwerk van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen waar onder andere ook American Airlines, Qantas en Japan Airlines deel van uitmaken. Het samenwerkingsverband biedt de reiziger veel gemak bij bijvoorbeeld doorverbindingen. Voor Nederlandse en Belgische reizigers betekent dit bijvoorbeeld dat u met British Airways naar London vliegt, waar u vervolgens overstapt op een American Airlines vlucht naar New York.

Aan boord

World Traveller

De economy klasse van British Airways heet World Traveller. In de prettig ontworpen stoelen, die onder andere verstelbare hoofd- en voetensteunen en veel ruimte bieden, zult u zich ook op lange reizen op uw gemak voelen. Op lange vluchten kunt u genieten van een eigen videoscherm in de stoel voor u, waar u de laatste films, tv-series, spelletjes en nog veel meer op kunt zien. Bij uw stoel vindt u ook een individuele telefoon. Tevens bestaat er een mogelijkheid om belastingvrij te winkelen aan boord. Kinderen staan centraal bij British Airways. Kinderen zullen aan boord een Skyflyers pakket ontvangen, welke veel vermaak zal bieden gedurende de reis. Het unieke 'Feed Kids First' programma zorgt ervoor dat kinderen als eerste te eten krijgen tijdens de vlucht. Kinderen zullen gegarandeerd genieten van de speciaal samengestelde kindermaaltijden.

World Traveller Plus

Maak kennis met World Traveller Plus, de premium economy sectie op lange vluchten van British Airways. Deze klasse wordt alleen aangeboden op lange vluchten. De service is gelijk aan die van de World Traveller (economy) klasse. Het verschil zit in de bredere stoel en 17cm meer beenruimte. Net als in de World Traveller Klasse kunt u genieten van een eigen videoscherm in de stoel voor u, waar u de laatste films, tv-series, spelletjes en nog veel meer op kunt zien. Bij uw stoel vindt u ook een individuele telefoon. Tevens bestaat er een mogelijkheid om belastingvrij te winkelen aan boord. Kinderen staan centraal bij British Airways. Kinderen zullen aan boord een Skyflyers pakket ontvangen, welke veel vermaak zal bieden gedurende de reis. Het unieke 'Feed Kids First' programma zorgt ervoor dat kinderen als eerste te eten krijgen tijdens de vlucht. Kinderen zullen gegarandeerd genieten van de speciaal samengestelde kindermaaltijden. Als World Traveller Plus passagier mag u twee stuks handbagage meenemen aan boord.

Club World

De Club World is de business klasse aan boord van British Airways vluchten. U zult een geheel nieuwe vorm van luxe en comfort ervaren. De stoelen zijn dermate vormgegeven dat deze veel privacy bieden. De internationaal bekroonde ergonomisch ontworpen stoel kan worden omgetoverd tot een "flat bed", wat betekent dat u kunt genieten van een geheel horizontaal bed met een matras van topkwaliteit. Uiteraard is elke stoel uitgerust met een stopcontact, telefoon en een eigen videoscherm. En met de internationale kranten en tijdschriften die British Airways u aanbiedt, blijft u altijd op de hoogte. In de Club World ontvangt u tevens een toilettasje met inhoud, zodat u fris en uitgerust op uw bestemming aankomt. Het ruime aanbod van maaltijden en wijnen van de hoogste kwaliteit is indrukwekkend. Op de luchthaven heeft u toegang tot de lounges, waar u heerlijk kunt dineren, iets kunt drinken of uzelf kunt opfrissen. Inchecken verloopt snel door een speciaal aangewezen balie. Als Club World reiziger heeft u een grote bagage vrijstelling.

First Class

De First Class van British Airways biedt de reiziger een sublieme service, op zowel de luchthaven als tijdens de vlucht. Elke reiziger zal tijdens de vlucht genieten van een persoonlijke cabine, uitgerust met een compleet bed met een matras van topkwaliteit. De cabines bieden veel privacy en beschikken tevens over een "visitor seat", welke de gelegenheid biedt om gasten uit te nodigen in uw cabine om bijvoorbeeld mee te werken of te dineren. U kunt op elk moment à la carte dineren. De uitgebreide menu's zijn door top chefs samengesteld en de wijnkaart biedt fantastische wijnen. Op de luchthaven heeft u toegang tot de lounges, waar u heerlijk kunt dineren, iets kunt drinken of uzelf kunt opfrissen. Inchecken verloopt snel door een speciaal aangewezen balie. Als First reiziger heeft u een grote bagage vrijstelling.