Airlines default plane

Ga op reis met
Alitalia

Over Alitalia

Frequent Flyer Programma: MilleMiglia

Italië

Alitalia is Italië’s grootste luchtvaartmaatschappij en vliegt naar 26 bestemmingen in Italië. Vanuit Amsterdam kunt u dagelijks 3 x per dag naar Rome Fiumicino & 3 x per dag naar Milaan Linate vliegen. Op de vluchten van Amsterdam naar Rome of Milaan biedt Alitalia een complete drankservice en een sandwich of warme snack aan. De groen-wit-rode vliegtuigen, die de kleuren van de Italiaanse vlag nabootsen zijn een herkenbaar fenomeen over de gehele wereld.

Wereldwijd netwerk

Alitalia vliegt, naast de 26 bestemmingen in Italië, ook naar 54 bestemmingen wereldwijd vanuit haar thuisbases Rome Fiumicino en Milaan Linate & Malpensa. Beide luchthavens bieden makkelijke en korte overstapmogelijkheden aan naar zowel internationale als binnenlandse vluchten.

Italiaanse stijl

Zowel op de grond als in de lucht geniet u van een service van topkwaliteit, die zich onderscheidt door de herkenbare Italiaanse stijl. Voor het 7de jaar op rij heeft Alitalia de award voor “Best Airline Cuisine” ontvangen, uitgereikt door ‘Global Traveler’. Alitalia beschikt over één van de meest efficiënte en jongste vloten van Europa. De vloot bestaat uit 120 moderne vliegtuigen van Boeing, Airbus & Embraer Recentelijk is het interieur van de 3 klasses compleet vernieuwd: Business class, Premium Economy class & Economy class.

Skyteam

Alitalia is onderdeel van het SkyTeam (net als o.a. KLM en Air France) & EAP groep (net als o.a. Etihad Airways, Air Berlin & Jet Airways). Wereldwijde samenwerkingsverbanden van luchtvaartmaatschappijen waardoor de reiziger veel gemak zal hebben bij bijvoorbeeld doorverbindingen naar een van de 1250 bestemmingen. .

Aan boord

Magnifica Business Class

In onze Magnifica Business Class op lange afstand kunt u onze nieuwe lederen stoelen van Poltrona Frau ervaren die achterover leunen in een volledig vlakke positie met ingebouwde massagefuncties. Alle stoelen hebben directe toegang tot het gangpad. Nu bekroond met "Best Business Class Seat-Design" door Global travelling magazine.
Onze catering aan boord ontving voor het 9e jaar op rij de prijs “Best Airline Cuisine”, met onze nieuwe service “dine any time”.
Al onze maaltijden worden begeleid door de beste Italiaanse wijnen die zijn geselecteerd in samenwerking met de Italiaanse Sommelier Foundation.
Aan boord ontvangt u een gratis WiFi tegoedbon voor 50 MB.

Premium Economy Class

In onze Premium Economy Class op lange afstand kunt u comfortabel reizen in een speciale cabine met tot 40% meer ruimte dan Economy Class. Geniet van een welkomstdrankje en proef enkele van de Italiaanse gerechten, vergezeld van een keuze aan zorgvuldig geselecteerde Italiaanse wijnen.
Aan boord ontvangt u een gratis wifi-tegoedbon voor 10 MB.

Economy Class

In Economy Class zal ons aanbod van eten en drinken de Italiaanse touch niet ontbreken, evenals een brede selectie van entertainment aan boord.
Bovendien zorgen onze Wi-Fi * service en internationale roamingservice ervoor dat u in contact blijft met vrienden en familie: e-mails lezen, bellen en uw foto's delen terwijl u vliegt.

  • Onze WiFi verbinding en roaming diensten zijn betaalde diensten.