Airlines default plane

Ga op reis met
Alitalia

Over Alitalia

Frequent Flyer Programma: MilleMiglia

Italië

Alitalia is Italië’s grootste luchtvaartmaatschappij en vliegt naar 26 bestemmingen in Italië. Vanuit Amsterdam kunt u dagelijks 3 x per dag naar Rome Fiumicino & 3 x per dag naar Milaan Linate vliegen. Op de vluchten van Amsterdam naar Rome of Milaan biedt Alitalia een complete drankservice en een sandwich of warme snack aan. De groen-wit-rode vliegtuigen, die de kleuren van de Italiaanse vlag nabootsen zijn een herkenbaar fenomeen over de gehele wereld.

Wereldwijd netwerk

Alitalia vliegt, naast de 26 bestemmingen in Italië, ook naar 54 bestemmingen wereldwijd vanuit haar thuisbases Rome Fiumicino en Milaan Linate & Malpensa. Beide luchthavens bieden makkelijke en korte overstapmogelijkheden aan naar zowel internationale als binnenlandse vluchten.

Italiaanse stijl

Zowel op de grond als in de lucht geniet u van een service van topkwaliteit, die zich onderscheidt door de herkenbare Italiaanse stijl. Voor het 7de jaar op rij heeft Alitalia de award voor “Best Airline Cuisine” ontvangen, uitgereikt door ‘Global Traveler’. Alitalia beschikt over één van de meest efficiënte en jongste vloten van Europa. De vloot bestaat uit 120 moderne vliegtuigen van Boeing, Airbus & Embraer Recentelijk is het interieur van de 3 klasses compleet vernieuwd: Business class, Premium Economy class & Economy class.

Skyteam

Alitalia is onderdeel van het SkyTeam (net als o.a. KLM en Air France) & EAP groep (net als o.a. Etihad Airways, Air Berlin & Jet Airways). Wereldwijde samenwerkingsverbanden van luchtvaartmaatschappijen waardoor de reiziger veel gemak zal hebben bij bijvoorbeeld doorverbindingen naar een van de 1250 bestemmingen. .

Aan boord

Classica

Wanneer u in 'Classica' vliegt, de economy class van Alitalia, geniet u van de uitstekende service die u van de Italianen kan verwachten. De stoelen zitten aangenaam, ook op lange vluchten. Op deze lange vluchten heeft u tevens de beschikking over een verstelbare hoofdsteun voor optimaal comfort. Tijdens de lange vlucht geniet u van een uitgebreid entertainment programma dat wordt vertoond op de ingebouwde monitor voor u. U heeft de keuze uit vele films, spelletjes en de beste muziek, waaronder Italiaanse opera. Het menu is afgestemd op de bestemming, maar u kunt er zeker van zijn dat de Italiaanse keuken hierin aanwezig zal zijn!

Classica Plus

Classica Plus is de Premium Economy van Alitalia op de lange vluchten uitgevoerd door de Airbus A330. Op de luchthaven geniet u voordelen door de speciaal aangewezen check in balies, voor een snelle afhandeling. Aan boord geniet u van economy class stoelen, maar dan met veel meer beenruimte. U heeft de beschikking over een uitgebreid entertainment programma dat wordt vertoond op de ingebouwde monitor voor u. U heeft de keuze uit vele films, spelletjes en de beste muziek, waaronder Italiaanse opera. U kunt tevens via de USB poort in de stoel, uw iPod opladen uw vakantiefoto's uploaden op het in-flight entertainment systeem. Tevens heeft u de beschikking over een eigen telefoon. Het menu is afgestemd op de bestemming, maar u kunt er zeker van zijn dat de Italiaanse keuken hierin aanwezig zal zijn!

Magnifica

Magnifica is de business klasse aan boord van lange Alitalia vluchten. U zult een geheel nieuwe vorm van luxe en comfort ervaren. De stoelen zijn dermate vormgegeven dat deze veel privacy bieden. De ergonomisch ontworpen stoel kan worden omgetoverd tot een "flat bed", wat betekent dat u kunt genieten van een geheel horizontaal bed. Uiteraard is elke stoel uitgerust met een stopcontact, telefoon en een eigen videoscherm. En met de internationale kranten en tijdschriften die Alitalia u aanbiedt, blijft u altijd op de hoogte. In Magnifica ontvangt u tevens een toilettasje met inhoud, zodat u fris en uitgerust op uw bestemming aankomt. Het ruime aanbod van Italiaanse maaltijden en wijnen van de hoogste kwaliteit is indrukwekkend. Op de luchthaven heeft u toegang tot de lounges, waar u heerlijk kunt dineren, iets kunt drinken of uzelf kunt opfrissen. Inchecken verloopt snel door een speciaal aangewezen balie. Als Magnifica reiziger heeft u een grote bagage vrijstelling.

Sluiten

Om u de beste ervaring te bieden, maken we op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden, waaronder om individuele (online) profielen op te bouwen. Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het plaatsen en het gebruik van cookies, en dat de verkregen informatie gebruikt kan worden voor profiling. Meer informatie