Airlines default plane

Ga op reis met
Air Mauritius

Over Air Mauritius

Air Mauritius is de nationale luchtvaartmaatschappij van Mauritius en vliegt vanuit haar thuishaven Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport (MRU) naar meer dan twintig bestemmingen op vier continenten, waaronder Amsterdam, Parijs, London, Kaapstad, Hongkong, Singapore, Kuala Lumpur en Perth. Daarnaast worden nog vele andere bestemmingen in Europa, Azië en Australië aangevlogen dankzij de codeshare overeenkomsten met KLM, Air France, Emirates, Malaysia Airlines en Virgin Australia.

Meer dan een luchtvaartmaatschappij alleen, fungeert Air Mauritius sinds de oprichting in 1967 als de ambassadeur voor het paradijselijk eiland in de Indische Oceaan. Vanaf het moment dat u aan boord stapt zult u de legendarische Mauritiaanse gastvrijheid ervaren. Air Mauritius is een Skytrax 4 sterren maatschappij en de afgelopen 12 jaar uitgeroepen tot de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappij van de Indische Oceaan (World Travel Awards).

Sinds 30 oktober 2017 biedt Air Mauritius in samenwerking met KLM een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Mauritius. Dankzij de samenwerking tussen KLM en Air Mauritius wordt Mauritius het hele jaar door rechtstreeks aangeboden vanuit Amsterdam.

Vloot 
Air Mauritius is bezig met een vernieuwing van de voot. De A340 toestellen worden geleidelijk aan vervangen door een A350. Dit type is voorzien van een moderne uitstraling, nieuwe stoelen in een andere indeling, een nieuw inflight-entertainmentsysteem en met WiFi aan boord. In oktober 2017 nam Air Mauritius haar eerste A350 in ontvangst en de tweede volgde een maand later. In 2019 en 2023 zullen er nog 4 aan de vloot worden toegevoegd. Daarnaast heeft Air Mauritius nog een order geplaatst bij Airbus voor twee Airbus A330-900neo-vliegtuigen. De vloot van Air Mauritius bestaat op dit moment (januari 2018) uit twee A350s, vier A340s, twee A330s, twee A319s, drie ATR 72 turboprops en drie Bell 206 helikopters. De helikopters worden gebruikt voor transfers en tours.

Aan boord

Economy class
De stoelen aan boord van de Airbus A340 en A330 hebben een seat-pitch van 79cm en in de A350 een seat-pitch tussen 79 en 84cm, waardoor passagiers voldoende beenruimte hebben. De standaard zitplaatsen kunnen vooraf gratis gereserveerd worden. Voor stoelen bij de nooduitgang geldt een toeslag. Op internationale vluchten wordt een complete maaltijd verzorgd en is er een uitgebreid assortiment dranken beschikbaar, ook alcoholische drankjes. Daarnaast kun je als passagier genieten van een verzameling recente films en muziek en games op een eigen scherm.
Business class
De Business Class beschikt over comfortabele lie-flat stoelen en schuifbare zijwanden waardoor privacy wordt gewaarborgd. Niet alleen de stand van de ligstoelen kan met een afstandsbediening worden aangepast, ook is er een massageoptie. Passagier kunnen rekenen op persoonlijke service en de maaltijden bieden het beste van de Mauritiaanse keuken. Ter ontspanning is er een brede selectie films en de nieuwste internationale albums kunnen beluisterd worden. Op de luchthaven hebben businessclasspassagiers voorrang bij het inchecken en de bagageafgifte, een snellere doorgang bij de veiligheids- en paspoortcontrole, toegang tot lounges en voorrang bij het aan boord gaan en het afhalen van de bagage.
Sluiten

Om u de beste ervaring te bieden, maken we op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden, waaronder om individuele (online) profielen op te bouwen. Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het plaatsen en het gebruik van cookies, en dat de verkregen informatie gebruikt kan worden voor profiling. Meer informatie