Barcelona

Ontdek de geheimen van de Romeinse stad Barcino

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Deze pilaren, Columnas Romanas, zijn een geheim van de Romeinse stad Barcino. Barcelona is gebouwd op Romeinse fundamenten en op enkele plekken in de stad kun je indrukwekkende overblijfselen uit die tijd bekijken.

Het Museum van de geschiedenis van Barcelona bevindt zich onder de Plaza del Rey en geeft toegang tot een labyrint van oude Romeinse ruïnes, die lijden naar het koninklijk paleis van de koningen van de Catalaanse Aragon koninkrijk. Als je van de Romeinse geschiedenis houdt, mag je dit niet missen.

In het gotische deel (voornamelijk rond de kathedraal), zijn er borden met illustraties en uitleg over de Romeinse invloed op die specifieke plek. Volg de borden en lees alles over de geschiedenis van Barcino.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Leer Barcelona kennen als een local!

Fietsen is booming in Barcelona! Barcelona krijgt steeds meer fietspaden in alle delen van de stad. Het feit dat je maar een paar minuten hoeft te fietsen om bij het volgende hoogtepunt te komen maakt de fiets jouw beste keuze. Om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden en om niet te verdwalen in de stad, kun je het beste een fietstour met gids nemen.

Word expert in het proeven van Jamón Ibérico

Jamón Ibérico (Spaanse ham) is de culinaire trots van Spanje. In de Jámon Experience ontdek je de geheimen achter deze hemelse delicatesse en ben jij na afloop zelf de keurmeester tijdens een hamproeverij, die gepaard gaat met een glas bier, wijn of cava. Deze activiteit is een must voor fijnproevers!

Ga shoppen met een view

Het moderne winkelcentrum Las Arenas is gebouwd in een voormalige stierenvechtersarena. De oorspronkelijke gevel, een herinnering aan het verleden, is behouden, maar de binnenkant is volledig vernieuwd. In het winkelcentrum vind je merkwinkels, een bioscoop, restaurants en cafés. Maar het beste is de 360º skywalk dakterras met een panoramisch uitzicht over Barcelona!