Barcelona

Ontdek de verborgen parel van Gaudí

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Op je gemak een van Gaudi’s meesterwerken bekijken zonder lange wachtrijen? Volg een onthullende tour door Torre Bellesguard, een van Gaudi’s mooiste creaties dat nog niet door de massa is ontdekt.

Voor de echte fans van Gaudi, in 2017 opent Casa Vicens ook haar deur voor het publiek. De bouw van dit huis startte op hetzelfde moment als wanneer Gaudi begon met de Sagrada Familia. Het is een goede indicatie van hoe Gaudi's stijl was op dat moment, later zou hij meer extreem of beter gezegd, fantastisch worden.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Bezoek alle highlights in één dag

Je kunt ze in Barcelona niet missen, de sightseeing bussen die op vaste routes door de stad rijden. Toeristisch maar tegelijk ook echt heel handig. De meeste organisaties bieden 2 aan 3 routes met audiogids en je mag zo vaak als je wilt op en afstappen. Je bezoekt in no-time de highlights en houdt meer tijd over voor het echte Barcelona!

Geniet van een panoramische zonsondergang

Zie jij jezelf al zitten? Genieten van een drankje met tapa in bar Mirablau en zie in panorama hoe de nacht over Barcelona valt.

Ga shoppen met een view

Het moderne winkelcentrum Las Arenas is gebouwd in een voormalige stierenvechtersarena. De oorspronkelijke gevel, een herinnering aan het verleden, is behouden, maar de binnenkant is volledig vernieuwd. In het winkelcentrum vind je merkwinkels, een bioscoop, restaurants en cafés. Maar het beste is de 360º skywalk dakterras met een panoramisch uitzicht over Barcelona!