Barcelona

Ervaar al dinerend de kunsten van Gaudí

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Dineren in een door Gaudí ontworpen prachtpand? Casa Calvet werd oorspronkelijk ontworpen voor textielfabrikant Andreu Calvet. Nu huist er een stijlvol restaurant op de begane grond waar je van lokale gerechten in een uniek decor kunt genieten. Neem een kijkje bij de lift, een absolute meesterwerk van Gaudi. 

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Ga goed voorbereid naar Park Guëll

Het sprookjesachtige Park Guëll behoort met haar mooie mozaïeken en fraaie vergezichten terecht tot een van de topattracties van Barcelona. Het park is verdeeld in 2 delen. Eerst heb je het vrije toegang gebied dat gratis toegankelijk is voor alle bezoekers. Als tweede is er de monumentale zone, met alle hoogtepunten van het park, waarvoor je een kaartje nodig hebt. Koop je kaartje online om tijd en geld te besparen!

Loop over de fundamenten van Catalonië

Het El Born Cultural Center staat op de plek waar 300 jaar geleden om de onafhankelijkheid van Catalonië werd gestreden. In het moderne pand kun je nu een archeologische rondleiding volgen en de overblijfselen van de vernietigde wijk bekijken. Het culturele centrum organiseert ook tentoonstellingen en evenementen. En als je toe bent aan een pauze kun je heerlijk lunchen bij El 300 del Born.

Bezoek alle highlights in één dag

Je kunt ze in Barcelona niet missen, de sightseeing bussen die op vaste routes door de stad rijden. Toeristisch maar tegelijk ook echt heel handig. De meeste organisaties bieden 2 aan 3 routes met audiogids en je mag zo vaak als je wilt op en afstappen. Je bezoekt in no-time de highlights en houdt meer tijd over voor het echte Barcelona!