Bezienswaardigheden in Barcelona

De 4 katten

“Het kan gezegd worden dat Els 4 gats (vrij vertaald; de 4 katten) het walhalla was van de Barcelonese burgerij. Een herberg waar grote namen als Picasso en Gaudi regelmatig een kopje koffie kwamen drinken.” ”

- Robbert woont al sinds 2007 in Barcelona

Els 4 Gats is afgeleid van één van de bekendste herbergen in Parijs ""Le Chat Noir"" en is gevestigd in een modernistisch gebouw gemaakt door de bekende architect Puig i Cadafalch. Alleen het gebouw is dus al de moeite waard om te bewonderen.

Met financiële steun van belangrijke artiesten uit Barcelona wist Pere Romeu een ruimte te creëren waar vele artiesten en mensen uit voornamelijk de hogere klassen op af kwamen om te filosoferen over alles wat speelden in het begin van de rijke 19e eeuw. Grote namen als Gaudi en Picasso behoorde tot hun vaste klanten. De voorpagina van de menukaart is zelfs ontworpen door Picasso, die ook zijn eerste onofficiële tentoonstellen had in Els 4 Gats.

TIP: Els 4 Gats staat nu voornamelijk bekend als restaurant. Helaas is deze iets te toeristisch geworden om hem echt aan te raden. Wat ik wel wil aanraden is om een kopje koffie te drinken in de nog altijd fantastische bar.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Carrer de Montsió 3 | Openbaar vervoer: Bus: 41-42-55 Pl. Catalunya-Portal de l'Àngel | Website: http://www.4gats.com/en/

Meer bezienswaardigheden in Barcelona

Bekijk alle bezienswaardigheden

Parc de la Ciutadella

De stadsdierentuin, een meer, een grote fontein en musea zijn allemaal te vinden in het park. En er is zelfs nog meer te ontdekken. Geen wonder dat dit park erg populair is bij de lokale bevolking en toeristen. Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona en biedt een ontsnapping aan het drukke stadsleven. Of je nu de dierentuin wilt bezoeken, rond het meer wil varen met je geliefde of gewoon wilt relaxen op het gras, het park biedt het allemaal.

Placa Reial

Zoals de naam al suggereert, is Plaça Reial een openbaar plein in Barcelona. Prachtige gele gebouwen met bogen omvatten het plein en geeft een authentieke sfeer die alleen kan worden gevonden in Barcelona. De palmbomen en lantaarns, ontworpen door Gaudi, maken het plein af. Zowel de lokale bevolking als toeristen hangen graag rond bij de fontein terwijl ze naar de menigte kijken. Onder de bogen vind je diverse restaurants en cafés.

Romeinse muren

“De oude muren van de Romeinse stad Barcino staan voor een deel nog overeind en zijn te bewonderen vanaf Plaça Berenguer III. ”