Bezienswaardigheden in Barcelona

Romeinse muren

“De oude muren van de Romeinse stad Barcino staan voor een deel nog overeind en zijn te bewonderen vanaf Plaça Berenguer III. ”

- Robbert woont al sinds 2007 in Barcelona

De middeleeuwse binnenstad van Barcelona is gebouwd over de oude Romeinse stad Barcino. Veel van de oude ruïnes zijn bewaard gebleven, doordat ze zijn gebruikt als fundering voor de gotische paleizen. Voornamelijk de oude Romeinse stadsmuren werden volop gebruikt om daar woningen tegen aan te bouwen. Verschillende delen van de muur zijn vandaag de dag goed te bewonderen met de daarbij behorende uitleg op de roestkleurige informatiebordjes.

Een goede plek om een goed beeld te krijgen van het gebruik van de Romeinse muren tijdens de middeleeuwen is bij Plaza Ramon Berenquer III, één van de oude graven van Barcelona in de 12e eeuw. Dit plein is gerenoveerd en biedt een prachtig uitzicht op de achterkant van de Koninklijke kerk die bovenop de oude Romeinse muren rust.

TIP: Door de Romeinse muur te volgen dwars door de Gotische wijk, kom je op mooie pleintjes met gezellige terrasjes.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Plaça de Ramon Berenguer el Gran

Meer bezienswaardigheden in Barcelona

Bekijk alle bezienswaardigheden

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau is het grootste complex van de Catalaanse modernistische architectuur, en is gemaakt door Lluís Domènech i Montaner, in zijn tijd een architect die vreemd genoeg veel populairder was dan zijn tijdgenoot Antoni Gaudi. Het oude ziekenhuis, gemaakt tussen 1905 en 1930, staat vandaag de dag voornamelijk bekend als Hospital de Sant Pau en is de opvolger van het oude armen ziekenhuis Hospital de Santa Creu uit de wijk Raval. De modernistische Hospital de Sant Pau heeft inmiddels ook weer een opvolger in een nieuw, modern ziekenhuis. De modernistische complex kan worden bezocht en dagelijkse excursies zijn in verschillende talen.

Pabellones de la Finca Güell

“De Pabellones de la Finca Güell is een onbekend project van Antoni Gaudi dat hij uitvoerde voor de Güell familie. De hoofdingang is een fantastische vertaling van de mythologie van de gouden appels van de hespiriden en de draak Ladon.”

Palau de la Musica

Dit ongelofelijke stuk architectuur, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, is een concertzaal, gebouwd tussen 1905 en 1908. Het opvallende Art Nouveau gebouw is gemaakt van rode baksteen met pilaren, prachtige mozaïeken en stenen beelden. In 1977 is Palau de la Musica door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Met maar liefst zes speciale ruimtes worden er allerlei soorten evenementen hier georganiseerd en neem maar aan dat de binnenkant van het gebouw al even indrukwekkend is. Of nog beter, neem de rondleiding en ervaar het zelf.