Bezienswaardigheden in Barcelona

Het fonteintje van Canaletes

“Drink het water uit het fonteintje van Canaletes en je komt zeker een keer terug in Barcelona.”

- Robbert woont al sinds 2007 in Barcelona

Wanneer je de Rambla naar beneden wandelt kom je al gauw het fonteintje van Canaletes tegen aan de rechterkant van La Rambla. Een modernistisch fonteintje dat ook functioneert als lantaarnpaal. Het water uit dit fonteintje speelt een belangrijke rol in het succes van de stad Barcelona. Het schijnt namelijk zo te zijn dat wanneer je het water drinkt uit deze fontein, je sowieso een keer terug komt naar Barcelona. Gezien het aantal bezoekers van de stad, mag duidelijk zijn dat het ook daadwerkelijk werkt.

Ook speelt het fonteintje een belangrijke rol voor de voetbalclub FC Barcelona. Het is namelijk zo dat de grote overwinningen van de club hier worden gevierd door de fans. Onder luid gezang en feest taferelen worden vlaggen van FC Barcelona vanaf de top van de fontein met grote trots gewapperd. 

TIP: Neem natuurlijk even een slokje water om er zeker van te zijn weer terug te keren naar de geweldige stad Barcelona!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: La Rambla 133 | Openbaar vervoer: Metro: L1-L3 Catalunya

Meer bezienswaardigheden in Barcelona

Bekijk alle bezienswaardigheden

Placa Reial

Zoals de naam al suggereert, is Plaça Reial een openbaar plein in Barcelona. Prachtige gele gebouwen met bogen omvatten het plein en geeft een authentieke sfeer die alleen kan worden gevonden in Barcelona. De palmbomen en lantaarns, ontworpen door Gaudi, maken het plein af. Zowel de lokale bevolking als toeristen hangen graag rond bij de fontein terwijl ze naar de menigte kijken. Onder de bogen vind je diverse restaurants en cafés.

Pabellones de la Finca Güell

“De Pabellones de la Finca Güell is een onbekend project van Antoni Gaudi dat hij uitvoerde voor de Güell familie. De hoofdingang is een fantastische vertaling van de mythologie van de gouden appels van de hespiriden en de draak Ladon.”

Sala pares

“Sala Pares is de eerste kunstgalerie waar Pablo Picasso een officiële tentoonstelling heeft gehouden.”