Bezienswaardigheden in Barcelona

The Ramblas (La Rambla)

“Supertoeristisch en daarom heerlijk om lekker mensen te kijken.”

- Robbert woont al sinds 2007 in Barcelona

De ‘Rambla’ of de ‘Las Ramblas’ is niet echt een wijk maar noemen we apart omdat het de meest bekende & meest toeristische straat is in Barcelona. Met vele kioskjes, terrasjes, bloemenstalletjes, straatverkopers en straatartiesten (en ja, helaas ook zakkenrollers).

Oorspronkelijk was de Rambla een klein riviertje dat net even buiten de oude stadsmuren van historisch Barcelona stroomde. In de 16e eeuw waren kloosters en een universiteit langs de Ramblas te vinden. In de 19e eeuw werd de stadsmuur van oud Barcelona afgebroken en werden er gebouwen geplaatst langs de opgedroogde rivier. De nieuwe Ramblas van Barcelona was geboren. Tegenwoordig is de Ramblas de meest druk bezochte wandelpromenade van Barcelona.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: La Rambla | Openbaar vervoer: Metro: L3 Liceu

Meer bezienswaardigheden in Barcelona

Bekijk alle bezienswaardigheden

Romeinse muren

“De oude muren van de Romeinse stad Barcino staan voor een deel nog overeind en zijn te bewonderen vanaf Plaça Berenguer III. ”

Sala pares

“Sala Pares is de eerste kunstgalerie waar Pablo Picasso een officiële tentoonstelling heeft gehouden.”

Columnas Romanos

“Één van de best bewaarde geheimen van Barcelona! 4 immens grote Romeinse pilaren verstopt in een Gotisch paleis die deel uitmaakte van de uit de 1e eeuw daterende tempel van Augustus.”