Bezienswaardigheden in Barcelona

Casa Batlló

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

Op het prestigieuze Passeig de Gràcia vind je enkele opmerkelijke gebouwen. Een van hen is Casa Batlo, een meesterwerk van Antoni Gaudi, gebouwd tussen 1904 en 1906. Het gebouw heeft veel symboliek, ronde vormen en zit vol fantasie. Het dak van het gebouw ziet eruit als de rug van een draak die gestoken wordt door een zwaard en de balkons kunnen carnaval maskers of botten zijn. De binnenkant van het gebouw is net zo betoverend.

TIP: Koop een kaartje en neem een kijkje binnenin met audio- of videogids.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Passeig de Gràcia 43 | Openbaar vervoer: Metro: L2-L3-L4 Passeig de Gràcia | Website: https://www.casabatllo.es/en/

Meer bezienswaardigheden in Barcelona

Bekijk alle bezienswaardigheden

Sala pares

“Sala Pares is de eerste kunstgalerie waar Pablo Picasso een officiële tentoonstelling heeft gehouden.”

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau is het grootste complex van de Catalaanse modernistische architectuur, en is gemaakt door Lluís Domènech i Montaner, in zijn tijd een architect die vreemd genoeg veel populairder was dan zijn tijdgenoot Antoni Gaudi. Het oude ziekenhuis, gemaakt tussen 1905 en 1930, staat vandaag de dag voornamelijk bekend als Hospital de Sant Pau en is de opvolger van het oude armen ziekenhuis Hospital de Santa Creu uit de wijk Raval. De modernistische Hospital de Sant Pau heeft inmiddels ook weer een opvolger in een nieuw, modern ziekenhuis. De modernistische complex kan worden bezocht en dagelijkse excursies zijn in verschillende talen.

Placa de Sant Felip Neri

“Een beeldschoon pleintje in het hartje van de Gotische wijk vernoemd naar de favoriet kerk van Antoni Gaudi ´Felip Neri’.”