Barcelona

Activiteiten

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Het leuke van een bezoek aan Barcelona is dat je de diverse aspecten van deze wereldstad eenvoudig in een bezoek van een paar dagen kunt combineren. Begin je verblijf met een bustour en maak op ontspannen wijze kennis met alle hoogtepunten in de stad. Nog leuker is om de highlights aan te doen met een fietstour. Naast het feit dat je actief bezig bent geeft de gids je gegarandeerd leuke tips waar je de rest van je bezoek van kunt profiteren.

Als je eenmaal een goed beeld hebt wat waar te vinden is dan heb je ruime keuze om de rest van je verblijf te vullen. Een wandeling door het Gotische centrum, een bezoek aan de 14e eeuwse Kathedraal en Barcelona’s oudste versmarkt La Boqueria mogen in ieder geval niet ontbreken. Beleef de lokale cultuur en neem deel aan een echte hamproeverij, bezoek de grootste vlooienmarkt van Barcelona Mercat dels Encants of maak een rondvaart door de haven of over zee. Populair onder sportfanaten is een bezoek aan het wereldberoemde stadion van FC Barcelona: Camp Nou.

Culturele hoogtepunten zijn een bezoek aan Museu d’Històrica Catalunya, Picasso-museum of het museum voor Moderne Kunst. Ook een muzikale voorstelling bijwonen in het modernistische Palau de la Musica is voor velen een hoogtepunt. Laagdrempeliger is een bezoek aan El Born Cultural Center dat drie eeuwen historie samenbrengt onder één modern dak.

Verblijf je met kinderen in Barcelona dan is het leuk een bezoek te brengen aan het zeeaquarium van Barcelona, een ritje te maken in Teleferic de Montjuïc, een dagje strand of onbezorgd te wandelen door Park Güell. Maar het hoogtepunt voor kinderen is ongetwijfeld de magische Fontein van Montjuïc die ’s avonds op sprookjesachtige wijze tot leven komt.

Actief erop uit in Barcelona? Huur een fiets en verken de buitenwijken of maak een dagtrip naar Montserrat en verken de prachtige natuur.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Wijken

Toeristisch of juist heel local? Historisch of hypermodern? In Barcelona kan slechts één metrostop een wereld van verschil betekenen. In het karakteristieke historische centrum voeren idyllische steegjes je langs sfeervolle pleintjes en imposante 14e-eeuwse kathedralen terwijl je in de wijk Eixample oog in oog staat met de modernistische meesterwerken van Antoní Gaudi. Een wandeling door de moderne wijk El Born laat je de eigentijdse kant van Barcelona beleven met trendy modeboetieks, hippe horeca en een goed gevulde culturele agenda.