Barcelona

Restaurants

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Barcelona heeft een uitstekende reputatie op culinair vlak, zowel nationaal als internationaal. Hoewel niet oorspronkelijk Catalaans, zijn Spaanse tapas en Baskische pintxos niet meer weg te denken uit de keuken van Barcelona. Onder locals zijn met name de canapés pintxos populair. Op een stukje stokbrood worden de lekkerste vlees- en vissoorten gepresenteerd, bijeen gehouden door een satéprikker waarbij de rekening wordt bepaald door het aantal satéprikkers dat je na afloop op je bord hebt liggen.

De Catalaanse keuken is een belangrijke inspiratiebron geworden van de internationale gastronomie. Eenvoudige, dagverse marktingrediënten zoals schaal-en schelpdieren, jamón (ham) en formatge (kaas) worden in deze keuken omgetoverd in opmerkelijke lekkernijen. Je kunt op vele plaatsen van deze rijke keukenstijl genieten, van eenvoudige tapasbar tot gastronomisch toprestaurant. Meesters als Albert Adrià, Carles Abellan hebben de dining scene in Barcelona naar het niveau van moleculaire gastronomie getild. In Barcelona mag een bezoek aan een lokale tapasbar of visrestaurant zeker niet ontbreken.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Wijken

Toeristisch of juist heel local? Historisch of hypermodern? In Barcelona kan slechts één metrostop een wereld van verschil betekenen. In het karakteristieke historische centrum voeren idyllische steegjes je langs sfeervolle pleintjes en imposante 14e-eeuwse kathedralen terwijl je in de wijk Eixample oog in oog staat met de modernistische meesterwerken van Antoní Gaudi. Een wandeling door de moderne wijk El Born laat je de eigentijdse kant van Barcelona beleven met trendy modeboetieks, hippe horeca en een goed gevulde culturele agenda.