Barcelona

Shoppen

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Barcelona mag zich met recht een van de beste shoppingsteden ter wereld noemen. Niet alleen is het aanbod groot en divers, door de fantastische setting en het aangename klimaat zijn de omstandigheden simpelweg perfect.In het toeristische centrum El Gòtic is Avinguda del Àngel de winkelstraat bij uitstek. Deze zijstraat van Placa Catalunya is geheel autovrij en biedt een gevarieerd winkelaanbod van voornamelijk internationale modeketens zoals H&M en Zara.

De meest trendy modezaken vind je in de wijk El Born waar je in de uitnodigende straatjes de ene na de andere leuke boetiek tegenkomt. Originele vintage kun je vinden in Carrer dels Tallers in de wijk El Raval en om te shoppen tussen de locals kun je het beste naar Carrer del Verdi in de wijk Gràcia.

De rich and famous winkelt op Passeig de Gràcia waar chique winkels van Chanel, Adolfo Dominguez en Louis Vuitton worden afgewisseld met meer toegankelijke modezaken zoals Zara, Mango, en Replay.

Ben je gemakkelijk ingesteld en zoek je naar de beste winkels onder één dak? Maremagnum Mall biedt een gebalanceerd winkelaanbod op een mooie locatie midden in de haven van Barcelona. Ook de voormalige stierenvechtarena Las Arenas bij Placa Espanya biedt een goede winkelervaring én beschikt een leuk extraatje: een panoramisch uitzichtplatform op het dak.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Wijken

Toeristisch of juist heel local? Historisch of hypermodern? In Barcelona kan slechts één metrostop een wereld van verschil betekenen. In het karakteristieke historische centrum voeren idyllische steegjes je langs sfeervolle pleintjes en imposante 14e-eeuwse kathedralen terwijl je in de wijk Eixample oog in oog staat met de modernistische meesterwerken van Antoní Gaudi. Een wandeling door de moderne wijk El Born laat je de eigentijdse kant van Barcelona beleven met trendy modeboetieks, hippe horeca en een goed gevulde culturele agenda.