Barcelona

Evenementen

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Barcelona heeft een volle evenementenagenda. Bijzondere feestdagen zijn aanleiding voor grote culturele evenementen die het normale leven in de stad helemaal omgooien. Het is daarom raadzaam voor vertrek te bekijken of je bezoek samenvalt met een nationale feestdag of groot evenement. Misschien wil je wel kaarten regelen of juist de enorme drukte mijden.

Om de lokale cultuur te ervaren is het aan te raden om Sant Joan eens bij te wonen. Tijdens de kortste nacht van het jaar, van 23 op 24 juni, wordt op de stranden van Barcelona op feestelijke wijze met veel vuurwerk de zomer ingeluid. Een ander lokaal hoogtepunt is de La Mercè, het feest van de patroonheilige van de stad op 24 september. Optochten en veel folklore bepalen dan het straatbeeld. En vanwege het zeer sterk vertegenwoordigde Katholicisme wordt ook kerst uitbundig gevierd in Barcelona. Met uitbundige versieringen is het een magische tijd om in Barcelona te verblijven.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Wijken

Toeristisch of juist heel local? Historisch of hypermodern? In Barcelona kan slechts één metrostop een wereld van verschil betekenen. In het karakteristieke historische centrum voeren idyllische steegjes je langs sfeervolle pleintjes en imposante 14e-eeuwse kathedralen terwijl je in de wijk Eixample oog in oog staat met de modernistische meesterwerken van Antoní Gaudi. Een wandeling door de moderne wijk El Born laat je de eigentijdse kant van Barcelona beleven met trendy modeboetieks, hippe horeca en een goed gevulde culturele agenda.