Barcelona

Overnachten

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Met ruim 7 miljoen jaarlijkse bezoekers is het aanbod accommodaties ongekend groot in Barcelona, van een verblijf in een bed & breakfast tot all-inclusive resort. Belangrijke factor in de keuze van je accommodatie is de locatie. Het meest populaire gebied is het oude centrum waar prijzen door het beperkt aantal bedden worden opgedreven. Voor wie een kort metroritje aan begin en einde van de dag geen bezwaar is, opent een wereld aan voordelige opties.

Verblijf je met kinderen in Barcelona dan is Barceloneta een fijne wijk om te verblijven. Je verblijft dichtbij het centrum en bent altijd op steenworp afstand van het strand. Wil je tot laat uitgaan, verblijf dan in het oude centrum zodat je geen metro hoeft te halen. El Born, El Raval en El Gòtic zijn je beste opties. Kom je naar Barcelona om cultuur te snuiven, verblijf dan in El Gòtic of Eixample. Hier bevinden zich de must see’s en bovendien vind je in Eixample hotels in fraaie modernistische panden. Wil je tot rust komen of speelt het budget een grote rol, vermijd dan het centrum en kies een strategische locatie net buiten het centrum, dichtbij een trein- of metrostation. Rondom Barcelona Sants vind je voordelige accommodaties en vanaf hier reis je in 10 minuten met de trein naar Placa Catalunya en in 20 minuten naar de luchthaven.

Een voordelige optie is het verblijf in een zogenaamd ‘Hostales’ of ‘Pensiones’. Dit zou je kunnen vergelijken met een budgethotel, alle faciliteiten van een hotel zijn aanwezig, alleen de standaard ligt wat lager dan in een regulier hotel. De laatste jaren is ook het aanbod appartementen voor een vakantieverblijf sterk gegroeid met als gevolgd dat dit ook een betaalbare verblijfsoptie geworden is.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Wijken

Toeristisch of juist heel local? Historisch of hypermodern? In Barcelona kan slechts één metrostop een wereld van verschil betekenen. In het karakteristieke historische centrum voeren idyllische steegjes je langs sfeervolle pleintjes en imposante 14e-eeuwse kathedralen terwijl je in de wijk Eixample oog in oog staat met de modernistische meesterwerken van Antoní Gaudi. Een wandeling door de moderne wijk El Born laat je de eigentijdse kant van Barcelona beleven met trendy modeboetieks, hippe horeca en een goed gevulde culturele agenda.