Barcelona

Bezienswaardig

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Barcelona heeft zo veel mooie bezienswaardigheden dat je niet weet waar je moet beginnen. De meest beroemde bezienswaardigheid van de stad is zonder twijfel de Sagrada Família, maar Gaudi sierde de stad met veel meer kunstwerken. Meesterwerken, zoals Casa Batlló en Casa Milà op de prestigieuze Passeig de Gràcia boulevard of het betoverende Park Güell. Maar ook minder bekende werken zoals Torre Bellesguard.

Hoewel Gaudi een grote impact heeft gehad op Barcelona's culturele erfgoed, heeft de stad ook andere bezienswaardigheden. Wandel door de Arc de Triomf en bezoek het Parc de la Ciutadella, waar je de Font de la Cascada fontein kunt vinden (oké, in alle eerlijkheid Gaudi was ook betrokken bij dit project). La Rambla is ook een must see in Barcelona. Terwijl je over La Rambla loopt, zul je veel meer bezienswaardigheden tegenkomen, zoals de Font de Canaletes en de Mercat de la Boqueria.

Meer recente toevoegingen aan de bezienswaardigheden van Barcelona is de nieuwe Mercat dels Encants met het hypermoderne dak en Torre Agbar die ’s avonds de skyline van de stad verlicht.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Wijken

Toeristisch of juist heel local? Historisch of hypermodern? In Barcelona kan slechts één metrostop een wereld van verschil betekenen. In het karakteristieke historische centrum voeren idyllische steegjes je langs sfeervolle pleintjes en imposante 14e-eeuwse kathedralen terwijl je in de wijk Eixample oog in oog staat met de modernistische meesterwerken van Antoní Gaudi. Een wandeling door de moderne wijk El Born laat je de eigentijdse kant van Barcelona beleven met trendy modeboetieks, hippe horeca en een goed gevulde culturele agenda.