Wijken in Barcelona

Gràcia

“De pleintjes in de wijk Grácia nodigen uit om even lekker tot rust te komen.”

- Thomas Elshout

Gràcia is van oudsher een echte volkswijk. Ondanks vernieuwingen in de wijk, krijg je hier nog steeds het gevoel dat je in een dorpje bent aanbeland. Gràcia is vooral een leuke wijk om lekker doorheen te wandelen. Je vindt er een wirwar aan steegjes die bijna allemaal uitkomen op een gezellig pleintje waar locals genieten alsof de tijd niet bestaat. Wandel ook zeker door de winkelstraten Carrer de Verdi en Carrer d’Astúries. Hier geen grote ketens maar individuele modezaakjes waar je originele kleding van jonge ontwerpers kunt vinden. Het aangename leefklimaat in Gràcia maakt de wijk populair onder studenten en creatieve ondernemers.

Do’s Gràcia:

  • Toeristisch maar onmisbaar, het sprookjesachtige Park Güell met prachtige vergezichten over Barcelona. Let op: reserveer vooraf voor volledige toegang.
  • Ga op verkenningstocht door de wirwar aan steegjes en strijk neer op een van de gezellige dorpspleinen zoals Placa del Sol, Placa de la Vila de Gràcia of Placa de la Virreina.
  • Ontdek unieke modeboetieks in Carrer de Verdi en Carrer d’Astúries.
  • Zie de avond over Barcelona vallen onder het genot van een drankje met tapa bij Mirablau.
  • Ontdek Torre Bellesguard, een Gaudí meesterwerk dat nog niet door het massapubliek ontdekt is.
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Barcelona

Bekijk alle wijken

Barceloneta & Port Vell

Barceloneta & Port Vell omvat het gebied dat de oude binnenstad van Barcelona met de Middellandse zee verbindt. Barceloneta is van origine een visserswijk en ondanks alle vernieuwingen leven de locals hier nog altijd op hun eigen manier. Het organiseren van de Olympische Spelen in 1992 heeft gezorgd voor een ware modernisatieslag waarbij havenindustrie heeft plaatsgemaakt voor wat nu een van de mooiste stadsstranden ter wereld is.

El Gòtic

Het kloppend hart van de oude stad (Ciutat Vella) is El Gòtic ofwel de Gotische wijk. De fundamenten van dit stadsdeel voeren terug naar de Romeinse tijd waar een enkele overgebleven ruïnes en stadsmuren nog van getuigen. Maar dit stadsdeel is vooral bekend van de sfeervolle pleinen en smalle Middeleeuwse steegjes waar je urenlang kunt rondstruinen. Het hoogtepunt van El Gòtic is de prachtige kathedraal van Barcelona maar ook een bezoek aan de beroemdste straat van Spanje, Las Ramblas, mag zeker niet ontbreken. Wel opletten voor zakkenrollers.

Montjuïc

Montjuïc is vernoemd naar de gelijknamige berg waarop de wijk gebouwd is. Je vindt er een heel groot stadspark met allerlei interessante gebouwen en attracties zoals het Kasteel Montjuïc, het Nationaal Kunstmuseum (MNAC) in het Palau Nacional, Fundació Joan Miró, Font Màgica en openluchtmuseum Poble Espanyol. En met dank aan de Spelen in 1992 verrees er ook een groot sportpark waardoor de wijk sindsdien favoriet is bij sportfanaten.