Wijken in Barcelona

Montjuïc

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

Montjuïc is vernoemd naar de gelijknamige berg waarop de wijk gebouwd is. Je vindt er een heel groot stadspark met allerlei interessante gebouwen en attracties zoals het Kasteel Montjuïc, het Nationaal Kunstmuseum (MNAC) in het Palau Nacional, Fundació Joan Miró, Font Màgica en openluchtmuseum Poble Espanyol. En met dank aan de Spelen in 1992 verrees er ook een groot sportpark waardoor de wijk sindsdien favoriet is bij sportfanaten.

 Do’s Montjuïc:

  • Wandel vanaf Placa Espanya naar het Nationaal Kunstmuseum (MNAC) in Palau Nacional en geniet van een wijds uitzicht over Barcelona.
  • Laat je verwonderen door het licht- en geluidspektakel van de Magische Fontein
  • Bezichtig de meest volledige Romaanse kunstcollectie ter wereld in het Nationaal Kunstmuseum (MNAC)
  • Aanschouw werken van de Catalaanse kunstenaar Joan Miró in het prachtige museum Fundació Joan Miró en vergeet niet van het uitzicht op het dakterras te genieten.
  • Bewonder Spanje in het klein in openluchtmuseum Poble Espanyol.
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Barcelona

Bekijk alle wijken

L’Eixample

L’Eixample betekent letterlijk ‘uitbreiding’ in het Catalaans, een logische benaming want dit is de eerste stadsuitbreiding buiten de oude stadswijk El Gòtic. De wijk werd ontworpen door Ildefons Cerdà en staat model voor het moderne urbanisme. Het is een uitgestrekt gebied met opvallend brede boulevards en veel modernistische bouwwerken waaronder de meest bekende van Gaudí: de imposante Sagrada Familia, Casa Mila en Casa Batllo.

Barceloneta & Port Vell

Barceloneta & Port Vell omvat het gebied dat de oude binnenstad van Barcelona met de Middellandse zee verbindt. Barceloneta is van origine een visserswijk en ondanks alle vernieuwingen leven de locals hier nog altijd op hun eigen manier. Het organiseren van de Olympische Spelen in 1992 heeft gezorgd voor een ware modernisatieslag waarbij havenindustrie heeft plaatsgemaakt voor wat nu een van de mooiste stadsstranden ter wereld is.

Villa Olímpic & Poble Nou

Deze wijk biedt een interessant contrast van leegstaande fabrieken en moderne architectuur. Het centrum van de wijk is een klein dorp op zich. Een wandeling over Rambla del Poblenou laat duidelijk het industriële verleden van deze wijk zien en hoe daaraan met nieuwe architectuur invulling is gegeven. Het gebied tussen Glòries en de rivier Besòs is onlangs helemaal vernieuwd en herbergt nu het Fòrum, de Torre Agbar en het moderne winkelcentrum Diagonal Mar. Poble Nou is bekend om de concertzalen zoals de “Razzmatazz” en je vindt er leuke terrassen en restaurants met een lokale ambiance.