Barcelona

Laat je inspireren in Casa Batlló

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

In Casa Batlló is geen rechte vorm te vinden. Dit bijzondere bouwwerk bevat veel fantasierijke verwijzingen naar het centrale thema dat Antoni Gaudí gebruikte, namelijk dat van de drakendoder Sint-Joris. Je zult de geweldige details in dit gebouw niet willen missen, dus maak gebruik van de audiogids die in meerdere talen beschikbaar is. Voor een meer dynamische tour kun je de nieuwe videoguide gebruiken.

 

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Geniet van een panoramische zonsondergang

Zie jij jezelf al zitten? Genieten van een drankje met tapa in bar Mirablau en zie in panorama hoe de nacht over Barcelona valt.

Wandel door de Arc de Triomf van Barcelona

Wist je dat Barcelona, net als Parijs, over een eigen Arc de Triomf beschikt? Het werd gebouwd als entree voor de wereldtentoonstelling van 1888. Bekijk het imposante rode bakstenen bouwwerk en wandel over de lange Passeig de Lluís Companys boulevard naar het prachtige Parc de la Ciutadella. Vergeet niet het stenen beeldhouwwerk aan de bovenkant te bekijken terwijl je onder de Arc doorloopt.  

Loop over de fundamenten van Catalonië

Het El Born Cultural Center staat op de plek waar 300 jaar geleden om de onafhankelijkheid van Catalonië werd gestreden. In het moderne pand kun je nu een archeologische rondleiding volgen en de overblijfselen van de vernietigde wijk bekijken. Het culturele centrum organiseert ook tentoonstellingen en evenementen. En als je toe bent aan een pauze kun je heerlijk lunchen bij El 300 del Born.