Barcelona

Ervaar het dorpsleven in de stad!

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

Gràcia is een echte volkswijk in Barcelona. Onder toeristen is het vooral bekend vanwege het beroemde Park Güell. En hoewel een bezoek aan het park echt niet mag ontbreken, is de rest van de wijk ook de moeite waard. De sfeervolle straatjes en gezellige pleintjes ademen een aangename dorpssfeer. Ontdek de leukste boetiekjes en strijk neer op het terras van een lokaal café.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Wandel door de Arc de Triomf van Barcelona

Wist je dat Barcelona, net als Parijs, over een eigen Arc de Triomf beschikt? Het werd gebouwd als entree voor de wereldtentoonstelling van 1888. Bekijk het imposante rode bakstenen bouwwerk en wandel over de lange Passeig de Lluís Companys boulevard naar het prachtige Parc de la Ciutadella. Vergeet niet het stenen beeldhouwwerk aan de bovenkant te bekijken terwijl je onder de Arc doorloopt.  

Geniet van een panoramische zonsondergang

Zie jij jezelf al zitten? Genieten van een drankje met tapa in bar Mirablau en zie in panorama hoe de nacht over Barcelona valt.

Leer Spaans koken als een pro

Zelf de lekkerste gerechten van Barcelona leren maken? Onder leiding van een ervaren kok tover je bij BCNKitchen de lekkerste lokale ingrediënten om in een overheerlijk Catalaans lunchmenu! Als al het eten bereid is zit er niets anders op dan je heerlijke zelfbereide maaltijd op te eten vergezeld van een goed glas wijn.