Barcelona

Barcelona

“Bewonder Gaudi’s meesterwerken, dwaal rond in de idyllische steegjes, geniet van de lekkerste tapas, een bruisend nachtleven en kom helemaal tot rust op een van de mooiste stadsstranden van de wereld. ”

- Robbert woont al sinds 2007 in Barcelona

Of je nu komt om er te shoppen in de designerboetieks, cultuur wilt opsnuiven in de middeleeuwse steegjes van de Gotische wijk of juist het moderne stadsleven in de wijk El Born wilt beleven, Barcelona vervult je verwachtingen. Natuurlijk mag een bezoek aan de unieke bouwwerken van Antoni Gaudí niet ontbreken, wil je enkele topmusea bezoeken en net zoals de locals genieten van de lekkerste tapas. Maar waar te beginnen? Laat je verrassen door de tips van locals en beleef Barcelona als nooit tevoren!

Gaan voor:
- Gaudí’s meesterwerken
- Exclusief shoppen
- Mediterrane levensstijl
- Hip strandleven
- Kunstmusea op topniveau
- Historische centrum
- Tapas en Wijn

Er zijn maar weinig steden in de wereld die zich kunnen meten aan Barcelona. Met een sfeervol historisch centrum, musea op topniveau, een inspirerende shoppingscene, wereldberoemde architectuur, toonaangevende restaurants en een van de mooiste stadsstranden ter wereld kun je wel zeggen dat Barcelona alles in huis heeft voor een geslaagde stedentrip.

Antoní Gaudi heeft met zijn eigenzinnige bouwstijl zelfs grootmeesters als Salvador Dalí, Pablo Picasso en Joan Miró weten te inspireren. Dankzij hem zijn deze grote namen, en natuurlijk zijn eigen meesterwerken, onlosmakelijk aan de stad verbonden.

De wortels van Barcelona voeren terug naar de oorspronkelijk Romeinse nederzetting Barcino dat nog steeds zichtbaar is in de oude stadsmuur en Romeinse pilaren in het Gotische centrum. In meer dan 2000 jaar is Barcelona uitgegroeid tot de tweede stad van Spanje, een bruisende metropool met meer dan 4 miljoen inwoners. Onder hen vele Catalanen die oertrots zijn op hun eigen taal en culturele erfgoed.

In de aanloop naar de Olympische Zomerspelen van 1992 heeft Barcelona een grote metamorfose ondergaan. Verloederde wijken zijn helemaal opgeknapt en de industriële zone aan de kust werd omgetoverd tot een van de mooiste stadsstranden in de wereld. Sinds die tijd is het aantal bezoekers aan Barcelona explosief gegroeid naar ruim 7 miljoen per jaar.

Barcelona wordt nu vooral gewaardeerd om de diversiteit aan culturele activiteiten, de fascinerende architectuur maar bovenal de ontspannen levensstijl. Een ontspannen wandeling door de oude stad, een drankje in een trendy strandtent of het bijwonen van een culturele topvoorstelling. In Barcelona ligt het altijd binnen handbereik.

Wie even aan de hectiek in het centrum wilt ontsnappen, staat met trein of metro binnen een uur aan de voet van Sera de Collserola, het bosrijke heuvelland dat Barcelona van het Spaanse achterland scheidt. 

Suggestie of feedback?

Locatie