klantenservice
sluiten

Hieronder tref je een lijst met veelgestelde vragen.

Of neem contact met ons op

Waitscreenloader

Japan AirLines

U bevindt zich hier: home > luchtvaartmaatschappijen > Japan AirLines

Over Japan AirLines

Frequent Flyer Programma: JAL Mileage Bank

JAL

Japan Airlines, ook vaak JAL genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Japan. Met een uitgebreide vloot vliegt de maatschappij naar vele bestemmingen wereldwijd. De maatschappij werd in 1951 opgericht als Japan Air Lines.

Tokio en Osaka

De thuisbasis van JAL is de internationale luchthaven van Tokio: Narita International Airport. Tevens is in Japan Kansai een belangrijk internationaal knooppunt voor de maatschappij. Voor binnenlandse vluchten zijn Haneda en Itami de belangrijkste luchthavens, respectievelijk nabij Tokio en Osaka. JAL vliegt naar veel bestemmingen in Japan. Ook vliegt te maatschappij naar bestemmingen in Azië, Oceanië, Noord-Amerika en Europa.

Vloot

JAL vliegt met een moderne en geavanceerde vloot van Boeing en Airbus vliegtuigen. JAL is een van de maatschappijen die een aantal Boeing 787 Dreamliners heeft besteld.

Oneworld

Oneworld alliance Qantas is lid van de oneworld alliantie, een organisatie van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen waar ook British Airways en American Airlines toe behoren.

klantwaardering Japan AirLines
7/10
Gebaseerd op 10 reviews

laagste tarieven

Economy Clas

In de speciaal voor lange afstanden ontworpen stoelen van de Economy Class van JAL, die onder andere verstelbare hoofdsteunen en veel ruimte bieden, zult u zich zeker op uw gemak voelen. Op bepaalde vluchten beschikt elke passagier over een eigen videoscherm. In andere vliegtuigen zullen televisiemonitoren in de cabine hangen. Tijdens uw vlucht zult u genieten van meerdere heerlijke maaltijden en drankjes.

 

Premium Economy Class

Premium economy class is vooralsnog alleen beschikbaar op een beperkt aantal vliegtuigen van JAL, met de doelstelling om alle vliegtuigen ermee uit te rusten. Als Premium Economy Class passagier kunt u op de luchthaven inchecken bij een speciaal aangewezen balie voor een snelle afhandeling. Aan boord geniet u van veel comfort en ruimte. Ga zitten en relax in de ergonomisch ontworpen stoel die JAL de 'Sky Shell Seat' noemt en die ver naar achteren kan en een verstelbare hoofd- en voetensteun heeft. U zult uw benen helemaal kunnen strekken. Met elk detail is rekening gehouden, zo dient de armleuning ook als tafeltje om uw drankje en uw snack op te zetten, zoder dat u een hele tafel voor u heeft. Het inflight entertainmentsysteem biedt veel mogelijkheden. Het touch screen heeft een ruime verzameling van de nieuwste films, de leukste spelletjes en de beste muziek. De afstandsbediening maakt het u mogelijk om te bellen en sms'en met uw kennisen op de grond. Met het stopcontact hoeft u nooit bang te zijn dat uw laptop leegloopt. De maaltijden zijn van goede kwaliteit en bestaan onder andere uit een selectie Japanse specialiteiten. Als Premium Economy passagier kunt u als één van de eersten het vliegtuig weer verlaten.


 

Executive Class

Executive Class: de business class van Japan Airlines. Op de luchthaven kunt u inchecken bij de speciaal aangewezen balie en kunt u gebruik maken van de lounge. In de lounge kunt u heerlijk dineren of uzelf nog even opfrissen voor u aan boord gaat. Tijdens het instappen hoeft u niet in de rij te staan: er is een speciale ingang voor Executive Class passagiers. Aan boord treft u een stoel aan met de nieuwste innovaties op het gebied van comfort en technologie. Uw stoel biedt u de mogelijkheid om in verschillende standen te zitten: om te werken, te relaxen en te slapen. In de slaapstand staat de stoel in een geheel vlakke positie, zodat u zich voelt alsof u in bed ligt. Beslis zelf wanneer u wilt dineren. Het zorgvuldig samengestelde menu met onder andere veel Japanse specialiteiten bestaat uit meerdere gangen en wordt geserveerd op porselein. Drink er een heerlijk glas wijn bij of één van de vele andere versnaperingen die JAL u biedt.  U zult zich niet vervelen tijdens de vlucht met het touch videoscherm. U kunt zeer veel films en tv-programma's kijken en naar nog veel meer cd's luisteren en meer dan tien spelletjes spelen. De afstandsbediening fungeert tevens als telefoon, waarmee u ook kunt sms'en. Met de 'battery service', een leenservice voor batterijen hoeft u nooit bang te zijn dat uw laptop zonder stroom komt te zitten. Tijdens de vlucht ontvangt u een luxe toilettas die speciaal zijn samengesteld voor u. Op bepaalde vluchten krijgt u ook een pyjama om de nacht door te brengen. Als u uitgerust bent aangekomen op uw bestemming, bent u één van de eersten die het vliegtuig mag verlaten.


 

First Class

Van check-in tot aankomt staat luxe centraal in de First Class van Japan Airlines. Op de luchthaven kunt u inchecken bij de speciaal aangewezen balie en kunt u gebruik maken van de lounges. In de lounge kunt u heerlijk dineren of uzelf opfrissen in één van de badkamers. Tijdens het instappen hoeft u niet in de rij te staan: er is een speciale ingang voor First Class passagiers. Aan boord treft u een stoel, of beter gezegd 'suite' aan met de nieuwste innovaties op het gebied van comfort en technologie. Uw stoel biedt u de mogelijkheid om in verschillende standen te zitten: om te werken, te relaxen en te slapen. In de slaapstand staat de stoel in een geheel vlakke positie, zodat u zich voelt alsof u in bed ligt. Beslis zelf wanneer u wilt dineren. Het zorgvuldig samengestelde menu met onder andere veel Japanse specialiteiten bestaat uit meerdere gangen en wordt geserveerd op porselein. Drink er een heerlijk glas wijn bij of één van de vele andere versnaperingen die JAL u biedt. U zult zich niet vervelen tijdens de vlucht met het touch videoscherm. U kunt zeer veel films en tv-programma's kijken en naar nog veel meer cd's luisteren en meer dan tien spelletjes spelen. U geniet van het entertainmentsysteem 'MAGIC' met de geluidsisolerende hoofdtelefoon die u krijgt. De afstandsbediening fungeert tevens als telefoon, waarmee u ook kunt sms'en. Met de 'battery service', een leenservice voor batterijen hoeft u nooit bang te zijn dat uw laptop zonder stroom komt te zitten. Tijdens de vlucht ontvangt u een luxe toilettas die speciaal zijn samengesteld voor u. Op bepaalde vluchten krijgt u ook een pyjama om de nacht door te brengen. Als u uitgerust bent aangekomen op uw bestemming, bent u de eerste die het vliegtuig mag verlaten.


on time performance

Japan AirLines
stiptheid 84%
laat (15 min.) 8%
laat (30 min.) 3%
laat (45 min.) 4%
geannuleerd 1%
omgeleid 0%
Deze grafiek is gebaseerd op de monitoring van 90291 vluchten.

84% van de vluchten van Japan AirLines vertrekt op tijd. Japan AirLines scored hiermee bovengemiddeld. Het gemiddelde van de laatste maand was 70%.


Op basis van onafhankelijk onderzoek naar 800 verschillende onderdelen op product en serviceniveau zijn alle luchtvaartmaatschappijen ingedeeld volgens het sterrensysteem. Hoe meer sterren een airline heeft, hoe beter het product en dienstverlening. Op dit moment zijn er 9 vijfsterren-airlines, te weten Qatar Airways, Singapore Airlines, Cathay Pacific Airways, Asiana Airlines, Hainan Airlines, ANA All Nippon Airways, Garuda Indonesia, EVA Air en Etihad Airways.

Wat maakt Tix anders?

 • Uitstekende klantenservice
  24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Veilig & gemakkelijk betalen
  via iDeal, Bancontact of Creditcard
 • Extra besparen
  door tegelijk vlucht, auto en/of hotel te boeken
 • Zelf je stoel kiezen*

Populaire landen

 • Amerika
 • Australië
 • Indonesië
 • Marokko
 • Spanje
 • Suriname
 • Thailand
 • Turkije
 • Meer landen

  Populaire bestemmingen

 • Vliegtickets Jakarta
 • Vliegtickets Malaga
 • Vliegtickets New York
 • Vliegtickets Curacao
 • Vliegtickets Londen
 • Vliegtickets Barcelona
 • Vliegtickets Rome
 • Vliegtickets Istanbul
 • Meer bestemmingen

  Populaire
  airlines

 • British Airways
 • Brussels Airlines
 • Iberia
 • KLM
 • Royal Air Maroc
 • Ryanair
 • Transavia
 • Turkish Airlines
 • Alle airlines

  De beste deals vóór alle anderen?

  * Betreft stoelvoorkeur, deze kan niet gegaranderd worden en is enkel van toepassing voor lijndienstvluchten

  ${long}
  ${name}
  Klik om actuele tarieven op te halen
  v.a. ${p}
  van ${depN}
  naar ${desN}
  Vertrek ${depD}, retour ${retD}
  v.a. ${p}
  van ${depN}
  naar ${desN}
  Vertrek ${depD}
  ${content}

  een moment geduld aub...

  We verwerken uw aanvraag...
  ${row1}
  ${row2}